VLAIO

VLAIO cybersecurity-verbetertrajecten

Partnership met VLAIO: Samen bouwen aan je #digitaletoekomst.

Het Vlaams Agentschap voor Innovatie & Ondernemerschap (VLAIO) wil een impuls geven aan de Cybersecurity (CS) maturiteit van de Vlaamse KMO’s. Doe een beroep op Toreon, één van de erkende dienstverleners, om uw Security Journey te ondersteunen.

De Context

Cybersecurity wordt steeds belangrijker om in een digitale maatschappij te concurreren. Bovendien zijn KMO’s vaker dan verwacht het doelwit van cybercriminaliteit, aangezien 60% van alle cyberaanvallen gericht zijn op KMO’s. KMO’s zijn bovendien interessante doelwitten omdat ze minder middelen (technologie en mensen) hebben om zichzelf te beschermen.

De cybersecurity-verbetertrajecten van VLAIO zijn in het leven geroepen om KMO’s bewust te maken van het belang van Cyber Security en om hen de middelen te geven om een Security Journey te kunnen starten.

De Journey

Een gesubsidieerde security journey bestaat altijd uit 3 fasen, waarin een security actieplan op maat van de KMO uitgewerkt en uitgevoerd wordt:

 • Advies – We analyseren uw huidige beveiligingspositie en stellen een op maat gemaakte beveiligingsroadmap op om uw beveiligingsniveau naar de gewenste niveaus te brengen.
 • Activatie – Wij ondersteunen de implementatie van de geprioriteerde cybersecuritycontroles binnen uw organisatie.

Klaar om aan uw Journey te beginnen?

Onze Oplossingen

We hebben 3 security trajecten die in aanmerking komen voor de cybersecurity-verbetertrajecten van VLAIO.

1. Standaard pakket – Security Discovery

Prijs vanaf 9.900 euro*

VLAIO

Het standaardpakket is het meest effectieve pakket om je security journey te beginnen. Het doel van dit traject is om een volledig beeld te krijgen van je huidig security niveau om vervolgens de meest doeltreffende controlemaatregelen te implementeren.

We doorlopen hierbij de volgende stappen:

 • Analyse fase: We starten met een stevige analyse van je huidige beveiliging. We doen dit door een combinatie van een penetratie test en holistische risicoanalyse.
  • Een penetratie test is een simulatie van een aanval van hackers op je organisatie. Hierbij bootsen we een echte aanval na, waardoor we de gaten in je beveiliging kunnen detecteren die door echte hackers ook misbruikt kunnen worden.
  • Bij de holistische risicoanalyse, op basis van de CIS controls, bekijken we welke van de door security community geprioriteerde controlemaatregelen reeds zijn geïmplementeerd, geautomatiseerd en gedocumenteerd binnen de organisatie en waar nog de meeste security winsten te halen zijn.
 • Rapportage & roadmap: Je ontvangt een duidelijk rapport dat zowel de business als technische risico’s beschrijft, alsook een roadmap om de belangrijkste risico’s weg te werken.
 • De ‘Journey’: We gaan samen aan de slag om de risico’s weg te werken. Tijdens deze fase kan je 20 dagen beroep doen op ons breed gamma van expertise, van beleidsdeskundigen tot diep technische experten.

2. Light pakket – Security Discovery Light

Prijs vanaf 16.500 euro*

Het light pakket is een lichtere variant van het basispakket dat het mogelijk maakt voor KMO’s met beperktere scope of financiële middelen om ook een security traject te doorlopen. Ook hier is het doel om een volledig beeld te krijgen van je huidig security niveau om vervolgens de meest doeltreffende controlemaatregelen te implementeren.

We doorlopen hierbij dezelfde stappen als bij het standaardpakket. Het verschil zit in de ‘Journey’ waarin je in het Light pakket beroep kan doen op 9 in plaats van 20 dagen ondersteuning.

3. Uitbreidingspakketten – Secure Development Coaching / Awareness

Prijs vanaf 11.000 euro*

De uitbreidingspakketten zijn verdiepingspakketten voor organisaties die hun maturiteit nog verder in maturiteit willen stijgen na het doorlopen van een standaardpakket.

We voorzien 2 uitbreidingsopties:

 • Secure Development Coaching: Het doel van het ‘secure development coaching’ uitbreidingstraject is het begeleiden van uw software development teams naar een hogere maturiteit met betrekking tot ‘secure development best practices’. Dit traject zorgt ervoor dat security wordt geïntegreerd in alle fasen van uw software ontwikkelingsproject en dat uw in-house ontwikkelde software voldoet aan de principes van ‘security by design’.
 • Security Awareness: Uit tal van Cybersecurity rapporten blijkt dat een menselijke fout vaak aan de basis ligt van het succesvol uitvoeren van een Cyberaanval. Kwaadaardige actoren proberen met slimme technieken (social engineering, phishing, …) de technologische maatregelen te omzeilen door zich rechtstreeks te focussen op misleidbare medewerkers. Met dit uitbreidingspakket willen we het bewustzijn van medewerkers met betrekking tot informatieveiligheid risico’s en ‘best practices’ verhogen, zodat de organisatie weerbaarder wordt tegen dit soort aanvallen.

De Subsidies

Het totale budget van een gesubsidieerd cybersecurity-verbetertraject moet altijd tussen de 25.000 en 50.000 euro exclusief BTW liggen. Het Vlaams Agentschap voor Innovatie & Ondernemerschap (VLAIO) subsidieert 45% van deze kosten, wat betekent dat KMO’s slechts 55% van de totale kosten hoeven te dragen.

Onderstaande tabel vat dit in meer detail samen:

 

Security Pakket Basisprijs

(excl. BTW)

Prijs te betalen door KMO (55%)

(excl. BTW)

Prijs te betalen door KMO (55%)

(incl. BTW)

Light Pakket – Security Discovery Light €18.000,00 €9.900,00 €11.979,00
Basispakket –  Security Discovery € 30.000,00 € 16.500,00 € 19.965,00
Uitbreidingspakket –  Secure Development Coaching € 20.000,00 € 11.000,00 € 13.310,00
Uitbreidingspakket –  Awareness € 20.000,00 € 11.000,00 € 13.310,00

Een uitbreidingspakket kan enkel in combinatie met het basispakket op gesubsidieerde wijze afgenomen worden. Het totale bedrag bedraagt dan 50.000 euro waarvan de KMO 27.500 euro betaald. Meer informatie? 

Nog steeds te duur? Voor beperktere security trajecten kan u beroep doen op ‘KMO Portefeuille’ subsidies, waarbij u als kleine onderneming een tussenkomst van 45%, of als middelgrote onderneming een tussenkomst van 35% kan verwachten met een maximale tussenkomst van 7.500 euro. Meer informatie? 

Partnership met VLAIO: Samen bouwen aan je #digitaletoekomst.

De cyberveiligheid in bedrijven verhogen, dat is het doel van de Vlaamse overheid. Daarom heeft Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) 9 dienstverleners geselecteerd om kmo’s hierin te adviseren en begeleiden met elk hun eigen aanpak en expertise. Toreon is er hier één van. De 9 cybersecurity verbetertrajecten vind je op www.vlaio.be/cybersecurity .

Deze maken deel uit van het Vlaams beleidsplan cybersecurity. Meer info over het beleidsplan vind je op www.digitaletoekomst.be.

Meer weten?

© 2020 door Toreon | Algemene voorwaarden | Cookie policy

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
Copy link
Powered by Social Snap