Kinderen baas bij Toreon

Sinds september 2018 worden de maandelijkse CoderDojo-sessies voor de afdeling Antwerpen-Centrum gehouden in ons kantoor aan de Grotehondstraat in Antwerpen, Meisjes en jongens van 7 tot 18 jaar die zelf willen (leren) programmeren en ervan dromen om hun creativiteit los te laten op een videospel, website of robot kunnen er deelnemen aan de gratis workshop.

Gratis programmeerworkshops

CoderDojo moedigt kinderen aan om te experimenteren met technologie en programmeren. De jongsten onder hen leren spellen programmeren met Scratch. Naarmate hun interesse groeit, schakelen ze over naar mBot, besturen ze robots of micro: bits, programmeren ze een cool micro: bit in een muziekinstrument of wekker, bijvoorbeeld. Andere kinderen die meer met elektronica willen experimenteren, doen dit via Arduino UNO-borden waarmee ze LED’s, displays, motoren en andere elektronische componenten aansturen.

Wil je deelnemen?

Schrijf je in voor de volgende CoderDojo-sessie van 18 januari 2020 en leer op een coole manier programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen.