, , ,

CoderDojo @ Toreon

Sinds het begin van dit schooljaar gaan de CoderDojo-sessies voor de afdeling Antwerpen-Centrum door in het vernieuwde kantoor van Toreon. CoderDojo stimuleert kinderen van 8 tot 16 jaar om te experimenteren met technologie en programmeren. De jongsten onder hen leren spelletjes programmeren met Scratch. Wanneer hun interesse groeit, schakelen zij over op mBot, het besturen van robotjes, of micro:bits, een cool micro:bit-bordje programmeren tot bijvoorbeeld muziekinstrument of wekker. Andere kinderen die meer met elektronica willen experimenteren doen dit via Arduino UNO bordjes waarmee ze ledjes, displays, motoren en andere elektronicacomponenten aansturen.

Tijdens de dojo van oktober hebben enkele kinderen de mBot in elkaar gestoken. Te beginnen met het in elkaar vijzen van het wagentje. Dan werd de controller, op basis van Arduino, geplaatst. Vervolgens werden de motoren, en sensoren aangesloten. Als resultaat hebben ze het robotje geprogrammeerd en laten rijden. Het eindresultaat is te zien op de foto. Proficiat aan alle deelnemers!

De coaches en Toreon kijken al uit naar wat de kinderen nog allemaal van moois en inventiefs gaan maken. Het resultaat wordt bepaald door de fantasie van het kind en is dus altijd een verrassing. Surf naar CoderDojo voor meer informatie en inschrijvingen.

 

Samenwerken brengt je verder.

Consultants in de dop.

Opperste concentratie.

De mbot rijdt!

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *